Uit welk materiaal is de Gaffelbox gemaakt?

De Gaffelbox is gemaakt van ABS (de buitenkant) en de binnenkant met compartimenten is gemaakt van Tritan materiaal. De binnenkant van het deksel is gegoten siliconen. Dit product is BPA- en ftalaatvrij. 

Mag de Gaffelbox in de vaatwas?

Wij wassen de Gaffelbox met warm water en zeep. Maar de binnenkant met compartimenten mag na gebruik in het bovenste rek van de vaatwas, de buitenste schelp enkel wassen met water en zeep. 

Mag de Gaffelbox in de microgolf?

De buitenste doos is niet geschikt voor de microgolf, de tritan doos met compartimenten wel. Maar denk er aan, de Gaffelbox is vooral bedoeld voor koude lunches.

Is de Gaffelbox lekvrij?

De inhoud van de verschillende compartimenten blijft door het uniek deksel van elkaar gescheiden. Elk compartiment is namelijk individueel afgesloten door het siliconen binnendeksel. Je kan bijvoorbeeld yoghurt in de Gaffelbox meenemen zonder dat die zal uitlopen naar andere compartimenten. De Gaffelbox is wel niet geschikt voor vloeibare dranken zoals water of lopende saladedressings. 

Ik krijg mijn Gaffelbox moeilijk open. Wat nu?

Zeker wanneer je Gaffelbox nieuw is, kan het gebeuren dat je ze wat moeilijker open krijgt. Dit komt door het siliconen binnendeksel die alle compartimenten lekvrij houdt. Na een aantal keren openen, zal dit veel vlotter gaan. Dankzij de twee handige kleppen kunnen ook de kleinsten de Gaffelbox makkelijk openen en sluiten. In onderstaande foto's tonen we de gemakkelijkste manier om ze te openen.