Ons verhaal begint een aantal jaren geleden toen onze oudste zoon het zonlicht zag in Vancouver, Canada. Voor zijn geboorte stonden we als volwassenen niet echt stil bij onze eetgewoonten tijdens de middag. Maar al gauw werd het duidelijk dat men - zeker voor kinderen - een andere boterhamcultuur hanteert in Canada dan in Vlaanderen. 

Het waren natuurlijk niet alleen de andere eetgewoonten die ons geïnspireerd hebben. We werden ook geconfronteerd met wat we gerust 'een moeilijke eter' mogen noemen. Onze oudste zoon eet graag kleine porties, van verschillende producten. Met vier boterhammen in zijn brooddoos doen we hem geen plezier (er zullen er dan drie terug naar huis komen). We stonden dus voor een uitdaging. Gelukkig vonden we via een Amerikaans bedrijf een brooddoos waarin we kleine porties gemakkelijk konden combineren. 

Sinds enkele jaren wonen we terug in België en recent is ook onze jongste zoon gestart in de instapklas. We gingen dus opnieuw op zoek naar een brooddoos om onze eetgewoonten verder te zetten. De zoektocht verliep deze keer heel wat moeilijker. Een brooddoos aankopen in Amerika is geen goedkope en makkelijke optie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar andere leveranciers in België, maar tot onze verbazing vonden we niet wat we nodig hadden. Daarom zijn we gestart met de Gaffelbox. Met de Gaffelbox willen we andere volwassenen inspireren om stil te staan bij onze eetgewoonten tijdens de middag. We zijn ervan overtuigd dat een brooddoos - of het nu de onze is of die van onze kinderen - zowel lekker, leuk als gezond kan zijn.